Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaDrama u Srbiji: Ubijen bračni par, ranjeni u pucnjavi oko požara

Drama u Srbiji: Ubijen bračni par, ranjeni u pucnjavi oko požara

U tragičnoj pucnjavi koja se dogodila u selu kod Majdanpeka, sjeveroistočnoj Srbiji, bračni par R.J. i R.J. su poginuli nakon što ih je puškom ubio P. P. u svojoj 89. godini. Prema informacijama koje prenosi Telegraf, pucnjava je izbila između napadača i komšija zbog izbijanja požara.

Ova nesreća je postala još veća jer je prilikom pucnjave ranjen i jedan muškarac (59) koji je pokušavao ugasiti požar u blizini. Doktor Vladica Petrović potvrdio je da je ovaj muškarac, koji je pogodjen sa dva metka, prebačen u Dom zdravlja u Donjem Milanovcu radi liječenja. Prema informacijama Telegrafa, ima još ranjenih osoba uslijed pucnjave.

Napadač je pobjegao u okolnu šumu gdje se trenutno skriva. Mještani su izjavili da, iako ima 89 godina, P. P. je i dalje veoma vitalan i aktivan lovac. Put prema šumi je blokiran kako bi se spriječio njegov bijeg.

Na mjestu događaja nalaze se jake policijske snage, a u potragu za ubicom su uključene i helikopterske jedinice MUP-a. Specijalne ekipe policije, vatrogasci i hitna pomoć su također upućeni u selo Topolnica. Trenutno je prilaz selu blokiran, a prema nezvaničnim informacijama ubica još nije uhapšen.

Ova tragična pucnjava je izazvala veliku tugu i šok u lokalnoj zajednici. Pitanja o motivima i mogućim uzrocima ovog napada još uvijek ostaju nerazjašnjena dok policija nastavlja istragu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -