Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeDječak doživio hipotermiju nakon kupanja u hladnoj vodi na plaži

Dječak doživio hipotermiju nakon kupanja u hladnoj vodi na plaži

Bio je vruć dan pa se Declan krenuo rashladiti u oceanu. Nakon što je ušao u vodu, dječak je osjetio mučninu i odlučio je da se odmori. Iznenada, on je postao dezorijentiran i srušio se na osobu koja se sunčala kraj njih, napisala je njegova majka, Cassini, na Facebooku.

Nakon što su se sukobili s iznenadnom situacijom, Declan se uspio pridignuti, ali samo nekoliko trenutaka kasnije, ponovno je izgubio svijest. Svi su bili preplašeni dok je dječak padao, gubio svijest i povraćao. Skupina žena pritekla im je u pomoć, a jedan od spasilaca je brzo pozvao hitnu pomoć, dodala je Cassini.

Bolničari su brzo reagirali i dijagnosticirali da je Declan imao hipotermiju zbog iznimno niske temperature oceana od samo 11 stupnjeva Celzijusa. Ova pojava je poznata kao hladni šok, a mnogi nisu svjesni koliko može biti opasna.

Cassini je poslije ovog incidenta odlučila podijeliti svoju priču kako bi upozorila i educirala druge ljude o potencijalnim opasnostima plivanja u hladnoj vodi. “Nisam ni slutila da bi se ovo moglo dogoditi. Svi razmišljamo o opeklinama od sunca i dehidraciji, ali rijetko tko razmišlja o hladnom šoku”, zaključila je.

Hladni šok može dovesti do gubitka svijesti, srčanog zastoja ili čak smrti. Stoga je važno biti svjestan potencijalnih opasnosti pri kupanju u hladnoj vodi, posebno u vodama s nižom temperaturom.

Iz tog razloga, stručnjaci savjetuju da se postupno prilagodimo na hladnu vodu i ne skačemo izravno u nju. Također je preporučljivo koristiti odgovarajuću opremu za kupanje u hladnim uvjetima.

Ovaj događaj treba biti podsjetnik svima da trebamo biti oprezni i informirani o potencijalnim opasnostima na plaži, kako bismo osigurali sigurnost sebi i svojoj djeci.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -