Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaVozilo sletjelo u rijeku Dravu kod Varaždina, tragaju za nestalom osobom

Vozilo sletjelo u rijeku Dravu kod Varaždina, tragaju za nestalom osobom

Jutros je kod Dravskog nasipa u Varaždinu jedno vozilo sletjelo u rijeku Dravu i potonulo, javlja Policijska uprava varaždinska. Nesreću je primijetio građanin u 8:17 sati i odmah obavijestio policiju. Incident se dogodio u području poznatom kao Dravska šuma.

Policijski službenici su promptno reagovali i upućeni su na mjesto događaja kako bi pružili pomoć i utvrdili okolnosti ovog tragičnog incidenta. Trenutno se intenzivno traga za nestalom osobom i vozilom. U akciji potrage učestvuje i Gorska služba spašavanja (HGSS).

Detalji o identitetu nestale osobe još uvijek nisu saopćeni, ali istražitelji rade na utvrđivanju svih relevantnih informacija. Očekuje se da će istražni tim brzo doći do saznanja o identitetu nestale osobe, kao i podacima o vozilu koje se nalazi pod vodom.

Ovaj incident je još jedan podsjetnik na opasnosti vožnje u blizini rijeka i vodotoka. Učesnici u saobraćaju trebaju biti posebno oprezni, posebno prilikom lošeg vremena ili kada su uvjeti na putu nepovoljni. Vozači se podstiču da voze pažljivo, pridržavaju se propisa i prilagode brzinu uvjetima na putu kako bi izbjegli ovakve nesreće.

Policija će nastaviti sa istragom o uzrocima ovog incidenta, kao i o svim relevantnim okolnostima koje su dovele do slijetanja vozila u rijeku. Građani se pozivaju da prijave bilo kakve informacije koje bi mogle biti od pomoći u istrazi.

Svi trebamo biti svjesni opasnosti koje prijete u prometu i preduzeti sve neophodne mjere opreza kako bismo očuvali svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -