Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPokušaj atentata na Trumpovom predizbornom skupu u Pennsylvaniji uznemirio javnost

Pokušaj atentata na Trumpovom predizbornom skupu u Pennsylvaniji uznemirio javnost

U američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji dogodio se pokušaj atentata na predizbornom skupu Donalda Trumpa koji je rezultirao smrću jedne osobe i teškim ranjavanjem dvije. Ubijena osoba identifikovana je kao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, koji se sumnjiči za pokušaj atentata. Ova situacija je dovela u pitanje efikasnost Tajne službe koja je odgovorna za sigurnost predsjedničkog kandidata.

Stručnjaci su izrazili zabrinutost oko djelovanja Tajne službe tokom ovog incidenta. Bivši pripadnik Odbrambene obavještajne agencije, Matt Shoemaker, ističe veliki propust u sigurnosti jer je atentator uspio ispaliti nekoliko hitaca prije nego što je neutraliziran. Shoemaker također navodi da je zapanjujuće što je potencijalni napadač mogao biti na krovu s mogućnosti da puca prema mjestu održavanja skupa.

Trenutno je u toku intenzivna istraga kako bi se rasvijetlio ovaj incident. FBI-ov specijalni agent Kevin Rojek izjavio je da atentator djeluje sam, ali da rade na otključavanju njegovog mobilnog telefona radi dobijanja više informacija o mogućim motivima.

Očevidac je izjavio da je upozoravao na prisustvo naoružane osobe, ali tvrdi da su nadležni možda propustili ozbiljno proučiti situaciju. Shoemaker naglašava da činjenica da je pucano, a da je Trump ostao nepovrijeđen, ukazuje na očigledne sigurnosne propuste.

Ovaj pokušaj atentata na Trumpovom predizbornom skupu u Pennsylvaniji izazvao je veliku zabrinutost javnosti i doveo u pitanje efikasnost Tajne službe. Istraga je u toku kako bi se utvrdili svi detalji ovog događaja i preduzeli koraci za poboljšanje sigurnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -