Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometŠpanija pobijedila Englesku u finalu Eura, Olmo spriječio izjednačenje u posljednjoj minuti

Španija pobijedila Englesku u finalu Eura, Olmo spriječio izjednačenje u posljednjoj minuti

U dramatičnom finalu Eura koje je odigrano sinoć, Španija je pobijedila Englesku rezultatom 2:1. Međutim, najuzbudljiviji trenutak susreta dogodio se u posljednjoj minuti utakmice.

U 90. minuti Englezi su gubili sa 2:1 i odlučili su se za napad “na sve ili ništa”. Imali su korner koji je izveo Cole Palmer, a Declan Rice je sjajno šutirao glavom ka golu. Činilo se da će Engleska uspjeti izjednačiti, ali Unai Simon je briljantno obranio Riceov udarac.

Lopta se odbila do Marca Guehija koji je imao prazan gol pred sobom. Izgledalo je da je na korak od pogotka, no Dani Olmo se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i uspio zaustaviti Guehijev udarac glavom na samoj gol-liniji. Bio je to sjajan potez Olma koji je spriječio izjednačenje i osigurao Španiji pobjedu.

Nakon te intervencije, Rice je još jednom pokušao glavom, ali bez uspjeha. Taj pokušaj bio je Englezima posljednja prilika da produže susret u produžetke. Španija je zadržala svoju prednost i osvojila naslov europskog prvaka.

Golovi za Španiju postignuti su u 47. minuti kada je Nice Williams pogodio mrežu, te u 87. minuti kada je Mikel Oyarzabal donio pobjedu svojoj ekipi. Jedini gol za Englesku postigao je Cole Palmer u 73. minuti.

Ovaj susret će ostati upamćen po intenzitetu i napetosti do samog kraja. Španija je pokazala svoju kvalitetu, dok su Englezi pružili snažan otpor. Ipak, Olmov potez u posljednjoj minuti bio je presudan za ishod utakmice i proglasio je Španiju novim prvacima Europe.

Evo i videa Olmove intervencije:
https://twitter.com/reziser87/status/1420805458953269762

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -