Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMladić pucao na Trumpa na predizbornom skupu u Pennsylvaniji

Mladić pucao na Trumpa na predizbornom skupu u Pennsylvaniji

Dvadesetogodišnji Thomas Matthew Crooks pucao je na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Butleru u Pennsylvaniji, dok je ovaj učestvovao na republikanskom predizbornom skupu. Napadač je lakše ranio Trumpa u uho i upucao još jednog sudionika, 50-godišnjeg bivšeg vatrogasca. Nakon toga, snajperisti su ga likvidirali na krovu.

Tragični događaj privukao je pažnju medija širom svijeta. CNN je kontaktirao Crooksovog oca Matthewa, koji je izjavio da pokušava saznati što se dogodilo i da neće davati izjave prije nego što stupi u kontakt s policijom.

Bivša Crooksova kolegica iz razreda, Sarah D'Angelo, izjavila je za The Wall Street Journal da Crooks nikada nije iskazivao političke stavove.

“Nikad nije spominjao mržnju prema Trumpu ili slično”, rekla je D'Angelo.

Međutim, James Kohler, bivši kolega iz razreda, tvrdi da je Crooks bio žrtva maltretiranja.

“Gotovo svaki dan su ga maltretirali, bio je izopćenik. Znate kako je to danas s mladima. Sjedio je sam za ručkom. Malo tužno”, izjavio je Kohler, dodavši da se Crooks često pojavljivao u lovačkoj odjeći, što je izazivalo podsmijeh ostalih.

Ovo je uvijek potresna vijest koja ukazuje na ozbiljnost sigurnosti na političkim skupovima. Iako Crooksov motiv još nije potpuno razjašnjen, istražitelji trebaju detaljno ispitati slučaj kako bi se utvrdilo što je dovelo do ovog nasilnog čina.

Da biste pročitali više o ovom događaju, posjetite našu web stranicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -