Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPolicija istražuje motiv napadača na predizbornom skupu u Pensilvaniji

Policija istražuje motiv napadača na predizbornom skupu u Pensilvaniji

Subotnji predizborni skup u Bethel Parku, Pensilvanija, postao je poprište šokantnog napada kada je jedan od gledalaca otvorio vatru, rezultirajući smrću jedne osobe. Napadač, identifikovan kao Crooks, privukao je pažnju policije svojim čudnim ponašanjem tokom događaja.

Istraga je pokrenuta ubrzo nakon dojave o sumnjivom ponašanju, ali je Crooks uspio da se popne na krov prije nego što je policija stigla na mjesto događaja. FBI je istakao da ovaj incident istražuje kao potencijalni akt domaćeg terorizma, ali do sada nije pronađen jasan ideološki motiv napadača.

Crooksu je pronađen materijal za pravljenje bombe u automobilu kojim je došao na skup, ali istražitelji nisu uspjeli pronaći prijeteće komentare na njegovim društvenim mrežama ili ideološke stavove koji bi mogli objasniti razloge za napad.

Ovaj 24-godišnji napadač završio je srednju školu u Bethel Parku, gdje je dobio nagradu za matematiku i nauku. Prijavio se u školski streljački tim, ali je odbijen zbog lošeg gađanja, izjavio je Frederick Mach, sadašnji kapiten tima.

Iako su istražitelji i dalje u potrazi za motivom napada, ovaj slučaj je izazvao lavinu teorija zavjere među ljudima. Građani se pitaju šta je moglo motivisati Crooksa da izvede ovakav napad, posebno na predizbornom skupu gdje su prisutni političari i potencijalni glasači.

S obzirom na razvoj situacije, policija i FBI pozivaju svjedoke i one koji imaju bilo kakve informacije o napadu da se jave nadležnim organima kako bi pomogli u istrazi. Bez obzira na to, zajednica je potresena šokantnim incidentom i nadaju se da će uspjeti saznati istinu o motivima napadača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -