Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVSvjetske zvijezde Skarlet Johanson i Čening Tejtum ekskluzivno za "Dnevni avaz" o...

Svjetske zvijezde Skarlet Johanson i Čening Tejtum ekskluzivno za “Dnevni avaz” o filmu “Povedi me na mjesec”

Povodom premijere filma “Povedi me na mjesec” (Fly me to the Moon), poznate glumice Skarlet Johanson i Čening Tejtum su se ekskluzivno obratile za “Dnevni avaz”. Film je već dostupan u bh. kinima i prikazivanje je počelo istovremeno u Americi.
“Povedi me na mjesec” je romantična komedija-drama inspirisana historijskim podvigom NASA-e iz 1969. godine – slijetanje na Mjesec tokom misije Apolo 11. Skarlet Johanson tumači lik Keli Džons, marketinškog maga, koja je dovedena da popravi javni imidž NASA-e. S druge strane, Čening Tejtum igra lik Kola Dejvisa, direktora lansiranja i bivšeg pilota koji se ne slaže s Džonsovim metodama, ali shvata da je ona ključna za pobijedu u utrci s Rusijom.
Film je režirao Greg Berlanti, a produkciju je vodila kompanija čiji je koosnivač Skarlet Johanson. Zanimljivo je da su na ovom projektu radili i stvarni zaposlenici NASA-e kao savjetnici.
Glumci su istakli da je film isključivo fikcija i da je inspirisan teorijama zavjere koje su se pojavile nakon originalnog slijetanja na Mjesec.
Skarlet Johanson je oduševljena svojom ulogom i opisuje Keli Džons kao kreativnog čarobnjaka i brending genija. Glumica je također istakla značaj mačke koja igra važnu ulogu u filmu i daje mu poseban šarm.
Čening Tejtum je naglasio da je Apolo 11 predstavljao postizanje nemogućeg za njegov lik, te da je NASA za njega bila više od obične misije. On je također pohvalio mačku Hikori kao jednog od najboljih glumaca u filmu.
Film “Povedi me na mjesec” predstavlja zanimljivu kombinaciju romantike i istorijskog događaja, te će sigurno privući pažnju publike širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -