Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometLegendarni štoperi rekreirali čuvenu scenu uoči finalne utakmice na Euru

Legendarni štoperi rekreirali čuvenu scenu uoči finalne utakmice na Euru

Dva legendarna štopera, Giorgio Chiellini i Rio Ferdinand, rekreirala su čuvenu scenu iz prethodnog finala na dan utakmice za titulu prvaka Starog kontinenta. Ferdinand je “glumio” Bukaya Saku, dok je Chiellini preuzeo ulogu koji je imao u pomenutoj sceni.

Scena koja se odigrala na terenu prije nekoliko godina bila je između Chiellinija i Sake. Tokom finiša utakmice, Chiellini je povukao za dres engleskog igrača kako bi ga zaustavio pred golom Italije. Ta akcija je spriječila Saku da donese titulu prvaka Engleskoj. Iako je mnogi smatrali da je trebao biti isključen, Chiellini je prošao nekažnjeno.

Italija je kasnije pobijedila Englesku nakon izvođenja penala i osvojila titulu prvaka Evrope. Ova scena se zauvijek urezala u pamćenje navijača i postala simbol velikog finala.

Dok Englezi danas igraju još jedno finale na Euru s nadom da će osvojiti titulu i vratiti je kući, većina navijača favorizuje Španiju. Na osnovu dosadašnjih predstava na Euru, Španci su pokazali izuzetnu igru i čvrst karakter. Međutim, Englezi vjeruju u svoje igrače i nadaju se da će ovaj put sreća biti na njihovoj strani.

Dok čekamo ishod finala, prisjetimo se te legendarne scene iz prethodnog finala, koja je ponovno zaživjela zahvaljujući Chielliniju i Ferdinandu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -