Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometManchester City želi dovesti Danija Olma u svoje redove

Manchester City želi dovesti Danija Olma u svoje redove

Prema informacijama uglednog italijanskog novinara Gianluce di Marzia, Premierligaš Manchester City će u narednoj sedmici pokušati dovesti Dani Olma u svoj tim. Transfer bi mogao biti realizovan već u sljedećim danima, ukoliko dogovor bude postignut sa španskim vezistom.

Olmo se istakao na nedavno završenom Europskom prvenstvu, gdje je sa Španijom stigao do finala. Nakon povrede Pedrija, Olmo je dobio priliku i iskoristio je na najbolji mogući način. Njegovim golom u polufinalu, Furija je pobijedila i osigurala plasman u finale. Ovaj uspjeh mogao bi mu donijeti transfer u Manchester City.

Ovaj engleski klub već duže vrijeme prati Olma, a njegov ugovor sa RB Leipzigom uključuje klauzulu koja mu omogućava da napusti klub ako se uplati 60 miliona eura do utorka. Nakon isteka ove klauzule, cijena Olmovog transfera bi se značajno povećala.

Zanimanje za Olmov potpis pokazali su i Chelsea i Barcelona, ali je teško očekivati da će oba kluba moći ispuniti svoje potrebe. Barcelona je navodno zainteresovana za dovođenje Nica Williamsa, što bi moglo utjecati na njihovu finansijsku sposobnost da angažuju Olma.

Gianluca di Marzio smatra da je Manchester City favorit za dovođenje španskog veznjaka, ali će biti potrebno prijeći neke prepreke u pregovorima. Ostaje nam da vidimo hoće li City uspjeti završiti transfer Olma i dodati još jednog talentiranog igrača svojem već snažnom timu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -