Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapad u Lautlingenu: Više osoba ubijeno i povrijeđeno, policija istražuje

Napad u Lautlingenu: Više osoba ubijeno i povrijeđeno, policija istražuje

U napadu koji se dogodio u Lautlingenu, u njemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemburg na jugozapadu zemlje, više osoba je ubijeno i povrijeđeno, saopćila je tamošnja policija. Napad se dogodio u blizini rekreacijskog bazena “Badkap”, zbog čega je policija ogradila prostor i spriječila goste da napuste bazen.

Trenutno, desetine vozila hitne pomoći i dva spasilačka helikoptera su na licu mjesta i pomažu povrijeđenima. Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova ove savezne države je potvrdio postojanje “policijske operativne situacije”, ali nije pružio više detalja o samom napadu.

Prema nezvaničnim saznanjima njemačkih medija, sumnja se da je napadač lovac. Navodno, napadač je ubio članove svoje porodice prije nego što je sebe ubio. Policija intenzivno istražuje motiv i okolnosti napada.

Još uvijek nema službenih informacija o broju žrtava i ozlijeđenih. Policija je postavila ogradu kako bi osigurala područje i nastavlja istragu. Mediji su pozvali građane da izbjegavaju područje napada i da pruže podršku istražnim organima.

Incidenti poput ovog također naglašavaju važnost preventivnih mjera sigurnosti koje bi trebale biti poduzete u rekreativnim objektima kao što je ovo rekreacijski bazen, kako bi se osigurala sigurnost posjetitelja.

Istraga je u tijeku, a policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog incidenta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -