Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzAlec Baldwin oslobođen optužbi za ubistvo iz nehata, s tugom u očima...

Alec Baldwin oslobođen optužbi za ubistvo iz nehata, s tugom u očima položaj supruzi tražio podršku

Alec Baldwin, poznati američki glumac, oslobođen je optužbi za ubistvo iz nehata na suđenju za smrt snimateljice Halyne Hutchins na setu filma “Rust”. Nakon što je sutkinja odbacila slučaj zbog nedoličnog ponašanja policije i tužioca, Baldwin se na sudnici okrenuo prema supruzi Hilaria, koja mu je signalizirala da se okrene. U tom trenutku, na licu glumca mogao se primijetiti potišten izraz.

Baldwin, koji je od početka tvrdio da je nevin, pao je u zagrljaj supruzi i rasplakao se nakon što je sudsko vijeće donijelo odluku. Pucnjava se dogodila u oktobru 2021. godine, kada je Baldwin pucao iz pištolja za film “Rust” na ranču izvan Santa Fea. Nažalost, Hutchins je bila žrtva pucnjave i preminula je od posljedica.

Nakon završetka suđenja, snimljen je trenutak kada je Baldwin držao šampanjac dok je napuštao New Mexico zajedno sa suprugom i djecom, ulazeći u privatni avion. Ova slika pokazuje olakšanje i istovremeno težak teret koji je nosio tokom suđenja.

Baldwin se sada može osloboditi tereta krivice za smrt Hutchins, ali će ova tragedija zauvijek biti prisutna u njegovom životu i u životima svih koji su bili pogođeni njome. S obzirom na to da je ovaj slučaj izazvao veliku pažnju javnosti i medijsku hajku, Baldwin će se sigurno morati suočiti s posljedicama i izazovima u budućnosti.

Sudski proces je završen, ali ova priča će ostati dio filmske industrije i podsjećanje na važnost sigurnosti na setu. Incidenti kao što je ovaj trebaju biti podsjetnik svima da je potrebno poštovati procedure i osoblje koji rade na filmskim setovima, kako bi se izbjegle ovakve tragedije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -