Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaVatrogasac heroj: Spasio dijete sa prozora nakon što je majka privedena

Vatrogasac heroj: Spasio dijete sa prozora nakon što je majka privedena

U subotu u poslijepodnevnim satima, hrabar pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade svojom brzom reakcijom spasio je malenog dječaka na izloženom prozoru stana. Ova dramatična situacija dogodila se u sarajevskom naselju Grbavica kada je jedna zabrinuta komšinica primijetila dijete bez nadzora.

Na 18:45 sati, još uvijek šokirana, komšinica je pozvala nadležne službe kako bi spasila djetetov život. Prvi su na lice mjesta stigli policajci, a odmah zatim i vatrogasci spremni da pomognu.

Službenici su se uputili na šesti sprat zgrade i pokušali kontaktirati s neodgovarajućim roditeljima. Unatoč upornim pokušajima, vrata su ostala zatvorena. Kada su napokon uspjeli ući u stan, iznenadili su se zatekavši dvoje djece, starosti dvije i četiri godine.

Naš herojski vatrogasac primijetio je dječaka na prozoru i brzo ga spustio na sigurno. Nakon svega, djeca su prevezena u Centar za socijalni rad radi ljekarskog pregleda, koji je pokazao da su oba djeteta dobro.

Trenutno, djeca se nalaze pod skrbi Centra za socijalni rad dok se situacija ne rasvijetli. S druge strane, majka djece, T.M., privedena je sinoć u 22:20 sati zbog sumnje da je počinila krivično djelo “Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika”.

Ovaj slučaj je podsjetnik na važnost budnosti i pravovremenog reagiranja. Zahvaljujući hrabrosti vatrogasca i brzoj intervenciji, spriječena je tragedija koja je moglo imati strašne posljedice.

Svi građani su upućeni da, ukoliko primijete slične situacije, odmah obavijeste nadležne službe kako bi djeca bila zaštićena i spašena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -