Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMuškarac s puškom pokušao napasti Donalda Trumpa tokom skupa u Pennsylvaniji

Muškarac s puškom pokušao napasti Donalda Trumpa tokom skupa u Pennsylvaniji

Napadač s puškom napao je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa tokom skupa u okrugu Butler u petak navečer. Kevin Smith, svjedok, izjavio je da je primijetio muškarca kako puže po vrhu zgrade nedaleko od događaja i odmah je obavijestio policiju. Nakon što su se čuli pucnjevi, Trump je brzo odveden s pozornice od strane agenata Tajne službe. Bivši predsjednik je viđen s krvavim licem, a kasnije je otkriveno da mu je metak probio uho.

Napadač je ubijen, potvrdili su službenici. Smith je za BBC izjavio da je vidio agente Tajne službe kako pucaju u napadača koji se nalazio na krovu zgrade. Smith je pokušao upozoriti policajce na prisustvo napadača, ali su oni vjerovatno bili nesvjesni situacije zbog nagiba krova.

“Cijelo vrijeme smo gledali muškarca kako puže po krovu zgrade nedaleko od nas. Jasno smo vidjeli da ima pušku. Pokušali smo upozoriti policiju, ali oni nisu znali šta se događa”, izjavio je Smith.

Srećom, brza reakcija agenata Tajne službe spriječila je veći incident i Trump je ostao neozlijeđen. Ubrzo nakon napada, napadač je neutraliziran.

Ovaj incident je još jedan podsjetnik na rizike s kojima se političari suočavaju tokom javnih nastupa. Sigurnost lidera i zaštita od potencijalnih napada moraju biti prioritetne za svaku zemlju.

Ni predstavnici organizacije ni Trump još uvijek nisu izdali zvanično saopćenje u vezi s ovim incidentom.

U međuvremenu, istražitelji nastavljaju sa istragom kako bi utvrdili motivaciju napadača i eventualne veze s drugim ekstremističkim grupama.

Sigurnosne mjere za političke događaje će, vjerovatno, biti strože nakon ovog incidenta kako bi se smanjila mogućnost sličnih napada u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -