Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaNevrijeme pogodilo Varaždinsku županiju: srušena stabla i otkazan festival rimske kulture

Nevrijeme pogodilo Varaždinsku županiju: srušena stabla i otkazan festival rimske kulture

U subotu poslijepodne Varaždinsku županiju pogodilo je snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i mjestimičnom tučom. Kako je izvijestio Županijski centar 112 Varaždin, zaprimili su brojne dojave o srušenim stablima na cestama.

Nakon što je oluja s nevremenom prošla kroz Sloveniju, stigla je i na sjever Hrvatske. Jak vjetar raskrivao je krovove i rušio drveće. I u Međimurju je padao grad, a nevrijeme je pričinilo štetu i na povrtnjacima i plastenicima u nekim dijelovima Međimurske županije.

Situacija je bila posebno dramatična na širem čakovečkom području, gdje su vatrogasci morali intervenirati zbog srušenih stabala i oštećenih krovova. Također, zbog obilne tuče, organizatori su bili prisiljeni otkazati festival rimske kulture u Svetom Martinu na Muri. Ova vijest je prenijela agencija Hina.

Nevrijeme je izazvalo zabrinutost među stanovnicima Varaždinske županije i Međimurja, te su nadležne službe apelovale na oprez prilikom vožnje i boravka na otvorenom.

Ovakvi meteorološki događaji su česta pojava u ovom dijelu godine, što naglašava potrebu za redovitim održavanjem infrastrukture i brzom intervencijom službi u slučaju nepogoda. Ukoliko se ovakve situacije nastave, mogu izazvati značajnu materijalnu štetu i ugroziti sigurnost građana.

Važno je da građani budu obaviješteni o vremenskim uvjetima kako bi mogli preduzeti potrebne mjere opreza i zaštite. Kako bi ste informisani o trenutnom vremenu i eventualnim upozorenjima, preporučuje se praćenje lokalnih vijesti, internet portala, kao i službenih kanala za izdavanje vremenskih upozorenja.

Uvijek je bolje biti pripremljen i informisan, nego suočiti se sa neugodnostima koje mogu donijeti nevrijeme. Zato je važno pratiti upute nadležnih službi i djelovati odgovorno u situacijama kao što je ova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -