Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometSve je gotovo! Ermedin Demirović u rekordnom transferu prelazi u Stuttgart

Sve je gotovo! Ermedin Demirović u rekordnom transferu prelazi u Stuttgart

Ekskluzivna je to informacija njemačkog novinara Floriana Plettenberga koji je detalje objavio na svom Twitter profilu. Prema njegovim saznanjima, bh. napadač Ermedin Demirović će pojačati redove Stuttgarta u rekordnom transferu.

Dogovor između dvije strane je postignut, a Stuttgart će Augsburgu platiti 21 milion eura uz dodatnih pet miliona bonusa. Time će ova prodaja postati rekordna za bavarski sastav, nadmašujući prethodni transfer u iznosu od 20 miliona eura koliko je Chelsea platio Augsburgu za Abdul Rahman Babu 2015. godine.

Demirović će postati najskuplje plaćeno pojačanje u historiji Stuttgarta, oborivši rekord Nicolasa Gonzaleza koji je 2019. godine stigao iz Argentinos Juniorsa za 11,25 miliona eura. Ovaj transfer označava veliki napredak za bh. napadača, ali i za Stuttgarta koji će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.

Ljekarski pregledi će se obaviti uskoro nakon čega će transfer biti zvanično potvrđen. Demirović će se pridružiti ekipi Stuttgarta sa velikim očekivanjima da doprinese njihovom uspjehu u najprestižnijem evropskom takmičenju.

Ovaj transfer donosi veliku radost i ponos bh. fudbalskoj javnosti, koja će imati priliku pratiti jednog od najtalentovanijih bh. igrača u najvećim fudbalskim arenama Europe. Svi se nadaju da će Ermedin Demirović nastaviti svoj uspješan put i postati još veća zvijezda na fudbalskom nebu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -