Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetFotograf New York Timesa zabilježio trenutak kada je metak prošao pored Trumpove...

Fotograf New York Timesa zabilježio trenutak kada je metak prošao pored Trumpove glave

Dok je dokumentirao predizborni skup u Pennsylvaniji, Doug Mills, fotograf New York Timesa, zabilježio je trenutak kada je metak prošao tik pored glave bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Prema procjeni Michaela Harrigana, penzioniranog specijalnog agenta FBI-a, jasno je da je riječ o metku.

Fotografija koju je Mills snimio prikazuje metak kako leti tik iza Trumpove glave. Prema riječima Harrigana, fotografija vjerovatno prikazuje pomjeranje zraka uslijed projektila, dok bi metak mogao proći kroz Trumpovo uho s obzirom na nizak ugao snimka.

Pripadnici New York Timesa istakli su da je Mills koristio Sony digitalni fotoaparat koji omogućava snimanje slika brzinom od 30 kadrova u sekundi. Na ovoj fotografiji, snimljenoj brzinom okidača od 1/8.000 sekunde, metak je uhvaćen u trenutku leta, što je izuzetno brzo čak i po industrijskim standardima.

Ovaj trenutak je također utjecao i faktor brzine metka iz vatrenog oružja, čija brzina leta je također bitna komponenta za snimanje ovakve fotografije.

Odmah nakon objave ove vijesti, fotografija je postala viralna na društvenim mrežama, plijeneći pažnju javnosti.

Ovaj incident se dogodio na predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji je bio dio političke kampanje Donalda Trumpa. Do sada nije pronađen osumnjičeni niti se zna ko bi mogao biti potencijalni napadač. Istraga je u tijeku.

Ova fotografija je podsjetnik na opasnosti koje političari mogu susresti u javnom prostoru, posebno u periodu političkih kampanja. Sigurnost političkih lidera i njihove zaštite trebali bi biti prioritet za organizatore ovakvih događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -