Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragična pucnjava na Trumpovom skupu u Butleru, sjevernoj Pennsylvaniji

Tragična pucnjava na Trumpovom skupu u Butleru, sjevernoj Pennsylvaniji

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump organizovao je skup u gradu Butler u saveznoj državi Pennsylvania koji je završio tragično. Na skupu je došlo do pucnjave u kojoj su dvije osobe izgubile život. Srećom, agenti američke Tajne službe brzo su reagovali i pritekli Trumpu u pomoć kako bi ga zaštitili.

Prema informacijama koje je dostavio glavni tužitelj okruga Butler, jedna od ubijenih osoba je osumnjičena za pucnjavu, ali identitet i motiv osumnjičenog još uvijek nisu poznati javnosti. Druga osoba koja je stradala bila je posjetitelj Trumpovog skupa.

Trump je također povrijeđen u pucnjavi, ali srećom njegovo stanje nije ozbiljno. Prema riječima njegovih saradnika, on se dobro osjeća i brzo je dobio medicinsku pomoć. Nakon pucnjave, Trump i njegov tim su odmah napustili Butler. Jedna osoba je također povrijeđena i njen život je u opasnosti.

Aktuelni predsjednik SAD-a Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris su odmah informirani o pucnjavi. Kako bi osigurali dodatnu sigurnost, oko Bijele kuće je pojačana policijska prisutnost.

Politčki saradnici, ali i politički rivali, bivšeg predsjednika su se oglasili povodom ove tragične pucnjave. Svi su izrazili želju za brzim oporavkom Trumpa i poslali poruku da političko nasilje nema mjesta u SAD-u. Poruke podrške su stigle i od brojnih javnih ličnosti, koje su uputile svoje misli porodici Trump u ovim teškim trenucima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -