Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrump pogođen metkom, ali povrede nisu ozbiljne, poručuje bivši predsjednik

Trump pogođen metkom, ali povrede nisu ozbiljne, poručuje bivši predsjednik

Nakon pucnjave koja se dogodila u Butleru, bivši američki predsjednik Donald Trump je otkrio da je pogođen metkom koji mu je probio gornji dio uha. Iako je na početku bilo straha da su povrede ozbiljnog karaktera, ispostavilo se da su srećom površinske prirode.

Trump se oglasio javnosti putem zamjenice direktora za komunikacije, Margo Martin, zahvaljujući Tajnoj službi SAD-a i policiji na brzoj reakciji nakon pucnjave. On je izrazio svoje saučešće porodicama žrtava i izrazio nevericu da se takva tragedija mogla dogoditi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bivši predsjednik je opisao kako se osjećao tokom napada. “Odmah sam shvatio da nešto nije uredu. Čuo sam fijuk, pucnje i osjetio kako metak probija moju kožu. Krv je odmah počela teći, ali sam zahvalan što povrede nisu bile teže prirode.” Trump je, uprkos incidentu, ostao snažan i odlučan u nastavku borbe za svoju zemlju.

Nakon što je napustio avion, Trump se uputio prema New Jerseyju. Martin je objavila snimak na kojem se vidi kako bivši predsjednik snažno korača, simbolizirajući njegovu nepokolebljivost i spremnost da se izbori za Ameriku.

Ovaj događaj je šokirao američku javnost, a istražitelji nastavljaju sa istragom kako bi utvrdili motiv pucnjave i identitet napadača. U međuvremenu, Trump je dobio mnoge poruke podrške i svijet je svjedočio njegovoj hrabrosti i odlučnosti.

Pucnjava u Butleru je još jedan podsjetnik na to koliko je važno osigurati sigurnost javnih događaja i zaštititi svoje državnike od potencijalnih prijetnji. Američki narod se nadaju da će ovaj incident potaknuti dodatne mjere zaštite i sigurnosti jer je bezbjednost na prvom mjestu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -