Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDonald Tramp izašao iz bolnice nakon napada tokom predizborne kampanje

Donald Tramp izašao iz bolnice nakon napada tokom predizborne kampanje

Bivši predsjednik SAD i aktualni republikanski kandidat Donald Tramp (Trump) iznenada je napadnut tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji. Prema informacijama koje prenosi Bloomberg, incident se dogodio u subotu kasno po lokalnom vremenu. Tramp je ranjen u desno uho, dok je napadač ubijen u trenutku napada. Nažalost, jedna od Trampovih pristalica također je izgubila život u ovom tragičnom incidentu.

Nakon napada, Tramp je prevezen u bolnicu gdje su mu pružene medicinske usluge. Srećom, njegova povreda nije ozbiljna te je nakon kratkog boravka pušten na kućno liječenje. Bivši predsjednik je brzo izašao iz bolnice i nastavio sa svojom predizbornom kampanjom.

Ovaj napad je još jedan podsjetnik na napetosti i polarizaciju koja postoji u američkom društvu uoči predsjedničkih izbora. Svako nasilje, bez obzira na političke razloge, osuđuje se i treba biti predmet istrage i pravne odgovornosti.

Trampova kampanja nastavlja sa svojim aktivnostima uprkos tom napadu. On se vratio na predizborne skupove, nastojeći privući što više pristalica i uvjeriti ih da je sposoban da vodi zemlju još jedan mandat.

Još uvijek nije poznato ko je bio napadač i kakve su bile njegove motivacije. Istraga je u toku i očekuje se da će se otkriti sve okolnosti ovog napada.

Donald Tramp svojom kontroverznom retorikom uvijek je bio predmet raznih podjela i sukoba. Ovaj incident samo je još jedan u nizu koji pokazuje koliko je politička klima u SAD napeta uoči predstojećih izbora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -