Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDonald Tramp okrznut metkom na predizbornom skupu, napadač i posjetitelj ubijeni

Donald Tramp okrznut metkom na predizbornom skupu, napadač i posjetitelj ubijeni

Bivši američki predsjednik Donald Tramp bio je meta napada na svojem predizbornom skupu u gradu Butleru, prenosi Washington Post. Napadač je ispalio nekoliko metaka, okrznuvši Trampa koji je brzo napustio pozornicu uz zaštitu tajne službe. Mada je ozlijeđen, Tramp se smatra dobro i nalazi se na sigurnom.

Prema svjedočenju očevidaca, na skupu je odjeknulo nekoliko pucnjeva, a mnogi su posjetitelji zapanjeno pali na tlo. Agenti tajne službe su odmah intervenirali i zaštitili bivšeg predsjednika. Na snimku se vidi krv na Trampovom licu, ali detalji ozljede nisu objavljeni.

Glasnogovornik Steven Cheung potvrdio je da je Tramp dobro te zahvalio nadležnim službama na brzoj reakciji. Bivši predsjednik je prevezen u lokalnu medicinsku ustanovu radi pregleda, a uskoro se očekuju dodatne informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Predsjednik Joe Biden je obaviješten o napadu, a Bijela kuća je dala izjavu u vezi s incidentom. Napadač i jedan posjetitelj su nažalost izgubili život.

Ovim napadom je završen posljednji predizborni skup Donalda Trumpa prije početka republikanske izborne konvencije. Situacija oko napada se i dalje razvija, a javnost očekuje detaljnije informacije.

Nasilje na političkim skupovima je za svaku osudu i predstavlja ozbiljan izazov za društvo. Nadamo se brzom oporavku bivšem predsjedniku i da će nadležne institucije što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -