Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMurdoch u igri za izbor Trumpovog potpredsjednika, Fox News uključen u lobiranje

Murdoch u igri za izbor Trumpovog potpredsjednika, Fox News uključen u lobiranje

Prema informacijama iz medija bliskih situaciji, medijski magnat Rupert Murdoch je više puta kontaktirao bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s ciljem da utiče na izbor njegovog potpredsjednika. Otkriveno je kako je Murdoch slao svoje saradnike u Trumpovu raskošnu vilu, Mar-a-lago, kako bi pregovarali o mogućim kandidatima.

Tijekom internih izbora za kandidata Republikanske stranke, Murdoch je favorizirao guvernera Floride Rona DeSantisa, kojem je donirao velike svote novca. Međutim, nakon što je DeSantis shvatio da nema realne šanse protiv Trumpa, odustao je od kandidature, a Murdoch je preusmjerio svoje napore.

Trump tvrdi da je već odabrao svog potpredsjednika, ali još uvijek tajno drži tu informaciju. Pretpostavlja se da će službeno objaviti svog izabranika na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja će biti održana prije predsjedničkih izbora u studenom.

Važno je napomenuti da je Murdoch vlasnik Fox Newsa, poznate američke kablovske TV kuće koja je poznata po svojoj naklonosti Republikancima. Ova medijska kuća spominjala je kandidate poput Burguma, Scotta, Rubia i Vancea kao potencijalne izbor Trumpa za potpredsjednika.

Moguće iznenađenje u ovoj utrci je i Vivek Ramaswamy, poduzetnik i bivši kandidat na internim izborima Republikanske stranke. Njegovo ime također se spominje kao jedan od mogućih kandidata za potpredsjednika.

Iako su špekulacije i nagađanja još uvijek prisutni, sigurno je da je Murdoch aktivan u lobiranju i utjecaju na Trumpov izbor potpredsjednika. Ostaje nam samo da sačekamo službenu objavu na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji i vidimo tko će biti Trumpov partner u utrci za Bijelu kuću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -