Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometStuttgart potvrdio transfer Ermedina Demirovića: Novi izazovi i rekordna prodaja za Augsburg

Stuttgart potvrdio transfer Ermedina Demirovića: Novi izazovi i rekordna prodaja za Augsburg

Nakon dugih pregovora i spekulacija, danas je konačno potvrđeno: Ermedin Demirović će napustiti redove Augsburga i postati novo pojačanje za Stuttgart. Prema informacijama njemačkog Kickera, transfer je postignut ugovorom vrijednim 21 milion eura, sa mogućim bonusima od još pet miliona eura. Ovaj transfer će Donjoušvabe učiniti najskupljom prodajom u historiji kluba, nadmašivši dosadašnji rekord od 20 miliona eura za Abdula Rahmana Babu.
Potvrdu ovog transfera objavio je i poznati italijanski novinar Fabrizio Romano, navodeći da će Demirović potpisati ugovor sa Stuttgartom do ljeta 2028. godine. Ovaj talentirani bh. reprezentativac će tako imati priliku igrati Ligu prvaka sa svojim novim klubom već u narednoj sezoni.
Stuttgart će se suočiti sa svojim prvim velikim ispitom u Superkupu Njemačke protiv Bayera iz Leverkusena, gdje će Demirović imati šansu za osvajanje prve titule sa svojim novim klubom već u prvom nastupu.
Transfer Ermedina Demirovića u Stuttgart se može vidjeti kao korak naprijed u njegovoj karijeri, ali i kao još jedan uspjeh za bh. nogomet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -