Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetLukašenko naredio povlačenje bjeloruskih trupa s granice s Ukrajinom

Lukašenko naredio povlačenje bjeloruskih trupa s granice s Ukrajinom

Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije, donio je odluku o povlačenju bjeloruskih trupa s granice s Ukrajinom nakon što je izjavio da su navodne napetosti riješene. Ova vijest dolazi nakon Lukašenkovog dolaska na sastanak blizu ukrajinske granice.

“Nakon naše akcije, Ukrajinci su povukli svoje oružane snage i dodatne jedinice s naše granice, kao i s bjelorusko-ukrajinskog graničnog područja. Trenutno ne postoji nikakva napetost s Ukrajincima i nadam se da je neće biti ni u budućnosti”, izjavio je Lukašenko.

Predsjednik je naredio povlačenje trupa na južnoj granici na njihova stalna mjesta, te istaknuo da ne bi trebalo biti nepotrebnih aktivnosti. Ova odluka dolazi nakon što je Nacionalni centar otpora izvijestio o pripremi bjeloruskih sigurnosnih agencija za izvođenje operacija u pograničnom području kako bi pokazale svoje sposobnosti kineskim kolegama.

Povećanje broja ukrajinskih vojnika na granici primijetio je Državni granični odbor Bjelorusije 20. juna. S druge strane, ukrajinski graničari su istakli da brane svoj suvereni teritorij od agresora.

Odluka o povlačenju bjeloruskih trupa s granice s Ukrajinom donesena je s ciljem smirivanja napetosti i očuvanja stabilnosti u regiji. Ostaje vidjeti kako će se situacija dalje razvijati i hoće li se smanjiti napetosti između ove dvije zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -