Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaKBC Split ograničava posjete pacijentima zbog povećanog širenja korone

KBC Split ograničava posjete pacijentima zbog povećanog širenja korone

Klinički bolnički centar (KBC) Split donio je odluku o ograničenju posjeta pacijentima u Klinici za unutarnje bolesti na Križinama, kao rezultat povećanja širenja koronavirusa. Ovu informaciju je potvrdila bolnica za Dalmatinski portal.

Iz KBC Split su naveli da se, zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane bolešću covid-19, privremeno zabranjuju posjete hospitaliziranim bolesnicima u Zavodu za hitnu i intenzivnu medicinu sa Kliničkom farmakologijom, Zavodu za nefrologiju i dijalizu, Zavodu za reumatologiju, alergologiju i kliničku imunologiju, Zavodu za endokrinologiju, dijabetologiju i bolesti metabolizma te Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti.

Međutim, dozvoljeni su posjeti članovima uže porodice teškim i palijativnim bolesnicima. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, jedan posjetitelj će moći posjetiti bolesnika.

Ova mjera je uvedena kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa u bolnici i zaštitila sigurnost pacijenata i osoblja.

KBC Split je apelirao na sve posjetitelje da poštuju pravila i preporuke te da se ponašaju odgovorno kako bi se smanjio rizik od infekcije i zaštitili oni najosjetljiviji.

Ovo je još jedan u nizu preventivnih koraka koje zdravstvene ustanove preduzimaju kako bi zaustavile širenje virusa i zaštitile svoje pacijente. Krizni štabovi u cijeloj zemlji pomno prate situaciju i donose mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Svi građani su pozvani da budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih mjera kako bi zajedno suzbili širenje virusa i sačuvali svoje zdravlje.

KBC Split će redovno pratiti situaciju i prilagođavati mjere u skladu s epidemiološkim preporukama i uputama stručnjaka, kako bi osigurali sigurno i kvalitetno liječenje pacijenata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -