Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometStrahinja Pavlović dogovorio saradnju sa Milanom

Strahinja Pavlović dogovorio saradnju sa Milanom

Mladi srpski defanzivac, Strahinja Pavlović, koji trenutno igra za Red Bull Salzburg, nedavno je briljirao na Evropskom prvenstvu uprkos neuspjehu njegove reprezentacije. Ova tijela igrača, koji je stekao reputaciju svojom borbenošću, mogao bi uskoro postati lider nove generacije u Srbiji.

Dok je Pavlović zaslužio pažnju skauta diljem Evrope, Milan je pokazao najveći interes za njegovo angažovanje. Nakon pregovora i dogovora oko uvjeta saradnje, Milan i Pavlović danas su potpisali dugoročni ugovor. Ostaje samo još da se dva kluba usaglase oko visine transfera.

Salzburg traži 30 miliona eura za svoj defanzivnog bisera, dok Milan nudi 20 miliona eura. Međutim, prema izvještajima italijanskih medija, izgleda da će se dogovor postići negdje na pola puta.

Osim Pavlovića, Milan intenzivno radi i na dovođenju napadača. Klub je započeo pregovore s Alvarom Moratom iz Španije i Niklasom Fullkrugom iz Njemačke, obojica su impresionirali na Evropskom prvenstvu.

Prema najnovijim informacijama, Milan će tokom večeri nastaviti pregovore s Salzburgom u vezi s Pavlovićevim transferom, kao i s Borussijom Dortmund za Fullkrugom.

Za Pavlovića, prelazak u Milan bio bi ostvarenje snova i najveći korak naprijed u njegovoj karijeri. Nogometnu karijeru započeo je u omladinskoj školi Partizana, a igrao je za Monaco, Cercle Brugge i Basel prije nego što je stigao u Salzburg.

Milan očito diže svoj udio na transfer tržištu ovog ljeta i radi na stvaranju snažnog tima za nadolazeću sezonu. Navijači s nestrpljenjem čekaju da vide kako će se Pavlović i drugi potencijalni pojačanja uklopiti u postavu Rossonera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -