Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMinistarstvo obavještajne službe u Iranu uspješno zaustavilo terorističke prijetnje

Ministarstvo obavještajne službe u Iranu uspješno zaustavilo terorističke prijetnje

Ministarstvo obavještajne službe u Iranu objavilo je saopćenje u kojem tvrdi da je postiglo značajne rezultate u borbi protiv terorizma. Prema saopćenju, iranske snage uhvatile su Abdullaha Quettu, jednog od glavnih organizatora nedavnog terorističkog napada u Kermanu.

Saopćenje također navodi da su obavještajni podaci dobiveni od uhapšenih osoba pomogli Iranu otkriti i osujetiti nekoliko drugih terorističkih urota. Ministarstvo je također identificiralo mnoge druge glavne elemente terorista i njihova skrovišta.

U saopćenju se ističe i pokušaj terorista da izvedu sabotažne akcije tijekom predsjedničkih izbora u Iranu. Protuteroristički odjel Ministarstva obavještajnih poslova identificirao je više jezgri terorističkih ćelija i imao 79 izravnih susreta s njima od 21. maja do petog jula.

Rezultat ove akcije je uhapšenje desetina terorističkih elemenata, njihovih pristaša i osoba koje su ih snabdijevale oružjem. Zaplijenjeno je čak 560 jurišnih pušaka, oko 42.000 metaka, devet bombi i materijala za izradu bombi.

Ministarstvo obavještajne službe također je identificiralo i uhvatilo brojne teroriste koji su nedavno ušli u Iran, kao i osobe sa kriminalnom pozadinom zadužene za samoubilačke operacije.

Ovi rezultati svjedoče o uspješnim naporima iranskih obavještajnih snaga u suzbijanju terorizma i očuvanju sigurnosti u zemlji. Iran nastavlja borbu protiv terorizma i potiče međunarodnu zajednicu da se ujedini u suzbijanju ove globalne prijetnje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -