Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzBaka Prase izazvao bijes izjavom o genocidu: Pokrenuta peticija za zabranu ulaska...

Baka Prase izazvao bijes izjavom o genocidu: Pokrenuta peticija za zabranu ulaska u BiH

Jutjuber iz Srbije, poznat kao Baka Prase, ponovno se našao u centru pažnje nakon što je izazvao bijes javnosti svojom izjavom o genocidu u Srebrenici. U jednom od svojih videa, Baka Prase je izjavio: “To je proglašeno? Dobro, bar sad znaju da ne smiju da se k—e sa nama. Sve ćemo ih pobiti.” Ova provokativna izjava je izazvala veliki ogorčenje kod građana Bosne i Hercegovine, koji su pokrenuli peticiju za zabranu ulaska ovog jutjubera u njihovu državu. Dosad je peticiju potpisalo skoro 25.000 ljudi.

Nakon što su se građani BiH osjetili uvrijeđenim i zgroženim Bakinim izjavama, Baka Prase je pokušao uvjeriti javnost da nije ozbiljno mislio ono što je rekao. Na Instagramu je napisao: “Vidim da se dosta ljudi uvrijedilo zbog mojih izjava na liveu od prije nekoliko mjeseci. Optužen sam da sam genocidaš… Ako pogledate isječak iz livea, nakon što sam saznao da su Srbi proglašeni za ‘genocidan narod’, ja kažem: ‘Respect’ šaljivo. Zatim kažem: ‘Pa taman neće više niko moći da nam se k—i, sve ćemo ih pobiti’, misleći na sve države koje su glasale da smo genocidaši i sve to u šaljivom kontekstu.”

Međutim, ova izjava nije umanjila bijes građana BiH, koji smatraju da se Baka Prase mora suočiti s posljedicama svojih riječi. Peticija za zabranu ulaska Baki Prasetu u BiH ima sve više potpisa i građani se nadaju da će njihov glas biti čut i da će se poduzeti koraci protiv ovakvim izjavama.

Blokiranje ili zabrana ulaska Baki Prasetu nije nešto što se radi svakodnevno, ali ova situacija pokazuje snagu građanske inicijative i njihovu odlučnost da se bore protiv mržnje i negiranja genocida. Sada ostaje vidjeti da li će se ova peticija uroditi plodom i hoće li Baka Prase snositi posljedice za svoje riječi koje su uvrijedile mnoge ljude.

Pročitajte i: Genocid u Srebrenici: Zločin koji ne smijemo zaboraviti

Preporučujemo: Bolesti, YouTube, Pogledajte kao vi, Jutjuberi, Bosna i Hercegovina

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -