Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetOlujno nevrijeme prouzrokovalo urušavanje šatora na muzičkom festivalu

Olujno nevrijeme prouzrokovalo urušavanje šatora na muzičkom festivalu

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama, muzički festival Pohoda u Slovačkoj je prekinut zbog urušavanja šatora uslijed snažnog olujnog nevremena. Pregled svih objekata na festivalu nije mogao biti završen na vrijeme, što je dovelo do prisilnog prekida festivalskog programa.

Nakon urušavanja šatora, osam osoba je povrijeđeno i prebačeno u bolnice u Trenčinu i Považskoj Bystrici. U trenutku incidenta, šator je bio prepun ljudi, a posjetitelji su prethodno upozoreni da se ne zadržavaju u blizini stubova šatora zbog nadolazećeg nevremena.

Jak vjetar je također oštetio šatore posjetitelja, bine, štandove s hranom i pićem, prenosive toalete, te doveo do dužeg nestanka struje na festivalu. Policija je pokrenula istragu vezanu za urušavanje šatora, kako bi utvrdila sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

Oluje nisu pogodile samo Slovačku, već su zahvatile i Njemačku i Češku, ostavljajući iza sebe saobraćajni kolaps i brojna oštećena vozila uslijed jakog grada.

Iako organizatori muzičkog festivala Pohoda pokušavaju donijeti novi raspored programa, mnogi posjetitelji su zabrinuti za svoju sigurnost i budućnost festivala. Detalji o daljim koracima organizatora bit će objavljeni uskoro.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -