Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVođa stranke Vox najavio povlačenje iz sporazuma zbog politike migracija

Vođa stranke Vox najavio povlačenje iz sporazuma zbog politike migracija

Vođa stranke Vox, Santiago Abascal, objavio je jučer da će se povući iz svih sporazuma, a razlog za to je odluka Narodne partije da podrži planove vlade u vezi s politikom migracija. Abascal je istaknuo da je ova odluka rezultat njihove privrženosti principima, a ne foteljama.

“Naša privrženost principima, a ne foteljama, dovela je do toga da stranka raskida koalicije u Valenciji, Aragonu, Mursiji, Extremaduri i Castilla y Leonu”, izjavio je Abascal.

Vođa Voxa također je ozbiljno kritizirao predsjednika Narodne partije, Alberta Nuneza Feijooa.

“On je omeo, a zatim torpedirao sve regionalne sporazume s Voxom. Niko nije glasao za Vox, a usuđujem se reći da niko nije glasao za Narodnu partiju kako bi oni nastavili podržavati invaziju ilegalnih migracija i stranih maloljetnika koji dolaze bez pratnje”, poručio je Abascal.

Međutim, nisu svi zastupnici Voxa podržali ovaj potez. Dan nakon Abascalove odluke, brojni zvaničnici napustili su stranku, ali su istaknuli da će ostati na svojim funkcijama.

Unatoč kritikama, Abascal je još jednom ponovio da je ovo bio neophodan potez. Vidjet ćemo kako će se ova situacija dalje razvijati i koji će biti politički utjecaj ove odluke Voxa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -