Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometDefanzivac Marc Guehi otkriva šta će uraditi sa zlatnom medaljom ukoliko osvoji...

Defanzivac Marc Guehi otkriva šta će uraditi sa zlatnom medaljom ukoliko osvoji Euro

Jedan od ključnih igrača Engleske fudbalske reprezentacije na njihovom putu do finala EURO 2020 je defanzivac Marc Guehi. Međutim, zanimljivo je da Guehi planira dati svoju zlatnu medalju mami i tati ukoliko njegova ekipa trijumfuje na ovom prestižnom takmičenju.

U intervjuu za medije, Guehi je otkrio svoje planove za zlatnu medalju ukoliko je osvoji: “Dat ću je mami i tati, oni će je čuvati. Meni su bitna sjećanja koja mogu da se dijele. Iskreno, ona su najvažnija. Uživam u ovom putu, iako ponekad osjećam nervozu. Ipak, pokušavam da je pretvorim u svoju prednost.”

Guehi, koji je odigrao sve utakmice Engleske na Euru, s izuzetkom susreta protiv Švicarske u kojem je bio suspendovan zbog dva žuta kartona, prošao je čuvenu Chelseajevu školu nogometa. Nakon toga, bio je član Swanseaja i Crystal Palacea, klub koji ga je 2021. godine doveo za impresivnih 23 miliona eura.

Ovaj 21-godišnji fudbaler, koga povezuju sa velikim klubovima kao što je Manchester United, mogao bi napraviti transfer karijere u skorijoj budućnosti. Sa svega 15 nastupa za Englesku, Guehi se već etablirao kao jedan od najtalentovanijih mladih defanzivaca ove zemlje.

U svakom slučaju, bilo da njegova ekipa osvoji Euro ili ne, Marc Guehi se fokusira na stvaranje nezaboravnih sjećanja i nastavak uspješne karijere na najvišem nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -