Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIlon Mask donirao političkoj skupini koja podržava Donalda Trampa

Ilon Mask donirao političkoj skupini koja podržava Donalda Trampa

Milijarder Ilon Mask donirao je novac političkoj skupini koja radi na izboru bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trampa, prema izvorima koje je citirao Bloomberg. Iako iznos donacije nije naveden, navodi se da je riječ o “velikom iznosu” uplaćenom grupi pod nazivom America PAC.

Bloomberg je najavio da će PAC, koja prima neograničene doprinose za političke aktivnosti, objaviti listu svojih donatora 15. jula. U martu su se Tramp i Mask sastali s drugim bogatim donatorima, a kao odgovor na izvještaje sa sastanka, Mask je na mreži X jasno istakao da ne donira novac bilo kojem kandidatu za predsjednika SAD.

Portparol kampanje Džoa Bajdena, James Singer, izrazio je svoje nezadovoljstvo donacijom Maska Trampovoj skupini, optuživši predsjednika za smanjenje poreza srednjoj klasi i prodaju Amerike.

Ilon Mask je postao poznat po svojoj podršci Republikanskoj stranci u posljednjim godinama, iako je to imalo utjecaja na reputaciju i prodaju njegove kompanije Tesla. Uprkos javnim kritikama Bajdenove politike i neformalnim razgovorima s Trampom, Mask još uvijek nije dao formalnu podršku za novembarske izbore.

Iako je Tramp izjavio da ne zna je li dobio podršku od Maska, istakao je da je obožavatelj električnih automobila i da cijeni rad koji Mask obavlja s Tesla kompanijom. Očekuje se da će Tramp ponovo podržati industriju električnih vozila u slučaju dobijanja drugog predsjedničkog mandata.

Mask je najbogatija osoba na svijetu koja upravlja kompanijama poput Tesla, SpaceX i X društvenih medija. Za sada, nije se oglasio povodom ove donacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -