Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHarison Ford: Jedan od najboljih glumaca svih vremena proslavlja 79. rođendan

Harison Ford: Jedan od najboljih glumaca svih vremena proslavlja 79. rođendan

Na današnji dan 1942. godine, rođen je Harison Ford, jedan od najboljih glumaca svih vremena, koji je svojom karizmom i talentom osvojio srca publike širom svijeta. Ford je postao svjetski poznat po ulogama Hana Soloa u kultnom serijalu “Zvjezdane ratove” reditelja Džordža Lukasa i Indiane Jonesa u istoimenom serijalu.

Prije nego što je postigao veliku slavu, Ford je počeo svoju karijeru s manjim ulogama u poznatim filmovima kao što su “Američki grafiti” (1973.) i “Apokalipsa danas” (1979.). Međutim, pravu prekretnicu doživio je ulogom istražitelja Ricka Deckarda u kultnom filmu “Istrebljivač” (1982.) reditelja Ridlija Skota.

Ford je već desetljećima jedan od najtraženijih glumaca u holivudskoj A produkciji. Časopis “Empire” ga je 1997. godine svrstao na popis “100 najvećih filmskih zvijezda svih vremena”. Njegov izvanredan talent i karizma su često objekt divljenja i inspiracije mnogim mlađim kolegama.

Harison Ford je očarao publiku svojim neodoljivim šarmom i vještinom glume, ostavljajući neizbrisiv trag u filmskoj industriji. Njegov rođendan je prilika da se prisjetimo i odamo počast ovom ikoničnom glumcu.

Čestitamo Harisonu Fordu 79. rođendan i želimo mu još uspješnih godina na velikom platnu!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -