Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaSrbija nadigrala Francusku u Lyonu, Nikola Jokić vodio tim do pobjede

Srbija nadigrala Francusku u Lyonu, Nikola Jokić vodio tim do pobjede

Večeras je u Lyonu odigrana utakmica između košarkaških selekcija Srbije i Francuske, a Srbija je slavila rezultatom 79:67. Glavnu ulogu na terenu imao je nevjerovatni Nikola Jokić, koji je svojom sjajnom igrom proveo čas košarke Francuzima.
U prvom poluvremenu, Srbija je dominirala na terenu i vodila sa rezultatom 46:32. Nikola Jokić je već tada bio nadomak “double-doublea” sa 17 poena i 9 skokova. U nastavku utakmice, Francuska je uspjela smanjiti prednost Srbije, ali pobjeda Orlova nije bila dovedena u pitanje.
Na kraju utakmice, rezultat je bio 79:67 u korist Srbije. Nikola Jokić je bio najbolji igrač utakmice s ostvarenom statistikom od 20 poena i 12 skokova. Sjajnu podršku u napadu imao je u Bogdanu Bogdanoviću, koji je postigao 15 koševa.
Kod Francuza je najbolji bio Victor Wembanyama s 14 poena i 10 skokova. Važno je napomenuti da je Ademir Zurapović bio jedan od sudija na ovoj utakmici.
Ova pobjeda Srbije nad Francuskom svakako će doprinijeti samopouzdanju tima i biti od velike važnosti u daljem takmičenju na košarkaškom turniru. Srbija se pokazuje kao ozbiljan konkurent i ekipa koju valja pratiti u narednim utakmicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -