Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetAmerički milijarderi zabrinuti zbog Bajdenove kandidature za predsjednika

Američki milijarderi zabrinuti zbog Bajdenove kandidature za predsjednika

Američki milijarderi koji su donirali novac Demokratskoj stranci izražavaju zabrinutost zbog odluke predsjednika Joea Bidena da nastavi s kandidaturom za predstojeće izbore. Nakon neuspješne debate između Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, mnoge javne osobe, kao i neki demokratski zastupnici, su pozvali Bidena da povuče kandidaturu.

Haim Saban, medijski mogul i donator Demokratske stranke, kritizirao je Bidenovu politiku na Bliskom istoku. Rid Hastings, suosnivač Netflixa, izjavio je da bi Biden trebao ustupiti mjesto boljem demokratskom kandidatu kako bi pobijedio Trumpa. Isto mišljenje dijeli i poznati glumac George Clooney, koji je također pozvao Bidena da napusti utrku za predsjednika.

Abigail Disney, unuka osnivača kompanije Walt Disney, također je odlučila obustaviti donacije Demokratskoj stranci ukoliko se Biden ne povuče iz utrke. Karla Jurvetson, poznata liječnica i filantrop, također podupire tu ideju. Arian Emanuel, izvršni direktor agencije Endeavor, kritikuje Bidenov stožer zbog nedostatka transparentnosti u vezi s njegovim mentalnim i fizičkim sposobnostima.

Međutim, postoje i oni koji i dalje podržavaju Bidena. Suosnivač LinkedIna Reid Hoffman izjavio je da i dalje podržava Bidena. Milijarder Avram Glazer također pruža podršku Bidenovoj kandidaturi nakon što je bio domaćin jedne od kampanja prikupljanja sredstava u svom domu u New Yorku.

Joe Biden, 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, rođen je 20. novembra 1942. godine u Scrantonu, Pennsylvania. Bio je senator i bivši potpredsjednik u Obaminoj administraciji.

Bidenova odluka da nastavi s kandidaturom za predsjednika izaziva zabrinutost među donatorima, ali će vrijeme pokazati hoće li ta zabrinutost utjecati na ishod predstojećih izbora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -