Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetGaf Joe Bidena: Predsjednik Zelenski postao "predsjednik Putin"

Gaf Joe Bidena: Predsjednik Zelenski postao “predsjednik Putin”

Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, ponovno je izazvao pažnju medija svojim najnovijim gafom. Tokom najave sporazuma NATO saveza u podršci Ukrajini, Biden je želio prepustiti mikrofon predsjedniku Ukrajine, Volodimiru Zelenskom. Međutim, umjesto da ga najavi kao “predsjednik Zelenski”, slučajno ga je nazvao “predsjednik Putin”.

Reakcija Zelenskog na ovaj gaf postala je viralna na društvenim mrežama. Video snimak prikazuje kako predsjednik Ukrajine odmahuje glavom prije nego što se Biden vraća mikrofonu i nastoji ispraviti svoju grešku.

“Predsjednik Putin? Pobijedit će predsjednika Putina… predsjednik Zelenski. Toliko sam fokusiran na pobjedu nad Putinom…”, pokušao je Biden ispraviti svoj gaf.

Nakon toga, Zelenski je rekao Bidenu da je bolji od Putina, a Biden mu je odgovorio sa “daleko si bolji”.

Međutim, ovo nije bio jedini gaf koji je Biden napravio tokom press konferencije. Kasnije je nazvao svoju potpredsjednicu, Kamalu Harris, “potpredsjednica Trump”.

Biden, koji je završio govor od 58 minuta, pokušao se opravdati i naglasio svoju sposobnost za novi mandat. Ali, brojni gafovi koje je napravio tokom konferencije sigurno će privući veliku pažnju i rasprave.

Očekuje se da će ovaj najnoviji gaf Bidena o “predsjedniku Putinu” biti tema mnogih komentara na društvenim mrežama, ali i u medijima širom svijeta. Ostaje vidjeti kako će se ova situacija odraziti na odnose između SAD-a, Ukrajine i Rusije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -