Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPolicija zaplijenila indijsku konoplju u Travniku

Policija zaplijenila indijsku konoplju u Travniku

U četvrtak u ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom uspješno su realizovali još jednu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga. Akcija je realizovana u mjestu Gornje Osoje, općina Travnik, gdje su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršeni pretresi na dvije lokacije.

Na prvom mjestu, policija je izvršila pretres porodične kuće A.D., rođenog 1974. godine. Tom prilikom, pronađeno je i oduzeto 24 stabljike zeljaste biljke za koje se sumnja da su indijske konoplje. Također, zaplijenjeno je 20 sjemenki navedene biljke i određena količina novca za koji se sumnja da potiče iz krivičnih djela.

Druga pretresena lokacija bila je porodična kuća D.Š., rođenog 1969. godine, gdje je pronađeno 9 stabljika zeljaste biljke za koje se također sumnja da su indijske konoplje, kao i neutvrđen broj sjemenki.

Tokom pretresa, policija je pronašla i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela. Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Ova akcija je još jedan korak u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Travnik. Policija i nadležno tužilaštvo zajedno rade na suzbijanju ovog problema i procesuiranju odgovornih osoba. Građani se pozivaju da ukoliko imaju informacije o ovakvim slučajevima, iste prijave nadležnim organima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -