Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTražeći osvetu za poginule, Hamas onesposobio izraelski tenk u Gazi

Tražeći osvetu za poginule, Hamas onesposobio izraelski tenk u Gazi

U novoj eskalaciji sukoba između Izraela i Hamasa, jedan od boraca Hamasa uspio je onesposobiti izraelski tenk u Gazi. Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje trenutak kada je borac pristupio tenku i postavio eksplozivnu napravu ispod njega. Nedugo nakon toga, došlo je do snažne eksplozije koja je trajno oštetila vojni vozilo.
Ovaj incident se dogodio nakon što je Izraelska vojska objavila da je još jedan vojnik izgubio život u sukobima s palestinskim borcima u središnjem pojasu Gaze. Identificiran kao narednik prve klase Tal Lahata, 21 godina, vojnik je služio u vojnoj jedinici komandosa Maglan. Smrt narednika Lahate podigla je ukupan broj poginulih izraelskih vojnika od početka izraelske kopnene operacije u Gazi 27. oktobra na 325. Ukupan broj smrtnih slučajeva vojske od početka izraelskog napada na Gazu 7. oktobra povećao se na 681.
Ova najnovija akcija Hamasa predstavlja nastojanje da se osvete za gubitak života palestinskih boraca i civila u sukobima. Izraelska vojska nastavlja s vojnim operacijama u Gazi, dok međunarodna zajednica poziva na prekid vatre i smirivanje situacije u regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -