Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometHrvatski nogometaš uskoro postaje novi igrač Sarajeva

Hrvatski nogometaš uskoro postaje novi igrač Sarajeva

Hrvatski nogometaš, čiji je dolazak u Sarajevo naveo kao glavnu vijest, već je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i obavlja završne pregovore sa Sarajevskim klubom. Prema izvorima portala Klix.ba, ukoliko ne dođe do neočekivanih prepreka, Mudražija će uskoro potpisati ugovor i postati novi igrač Sarajeva.

27-godišnji Mudražija se priključio Lokomotivi iz Zagreba prošle sezone, gdje je bio ključni igrač u veznom redu tima i značajno doprinio borbi za plasman u Evropu. Prije Lokomotive, igrao je za nekoliko klubova, uključujući Dinamo iz Zagreba, Zagreb, austrijski Liefering, Osijek, Copenhagen, Olimpiju iz Ljubljane i Slaven Belupo.

Prema Transfermarktu, trenutna tržišna vrijednost Mudražije iznosi 850.000 eura. On će pojačati konkurenciju u veznom redu Sarajeva, a ističe se svojom sposobnošću igranja na pozicijama centralnog i ofenzivnog veznog.

Mudražija je već sarađivao s novim trenerom Sarajeva, Zoranom Zekićem, i njegov dolazak na Koševo se očekuje kao ciljano pojačanje. Iako nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Mudražija je nastupao za sve omladinske selekcije.

Ovaj potpis ne samo da će ojačati Sarajevo, već će pružiti i dodatnu motivaciju ostalim igračima da daju svoj maksimum i nastave sa dobrim rezultatima u prvenstvu.

Sigurno je da će navijači Sarajeva s nestrpljenjem iščekivati službenu potvrdu ovog transfera i da će Mudražija dobiti toplu dobrodošlicu od strane Sarajeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -