Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometErmedin Demirović na pragu prelaska u VfB Stuttgart

Ermedin Demirović na pragu prelaska u VfB Stuttgart

Bosanskohercegovački fudbaler Ermedin Demirović mogao bi uskoro postati nova akvizicija VfB Stuttgarta, drugoplasirane ekipe prošle sezone u Bundesligi. Demirović je prošle sezone briljirao u dresu Augsburga, postigavši 15 golova i upisavši 10 asistencija, te je time privukao pažnju ostalih klubova.

Prema informacijama koje je podijelio novinar Florian Plettenberg, pregovori između Stuttgarta i Augsburga su na dobrom putu, a očekuje se da će transfer biti ozvaničen do kraja ove sedmice. Ovaj potez označava važan korak za Demirovića, budući da će Stuttgart nastupati u Ligi prvaka naredne sezone.

Ipak, za realizaciju ovog transfera, potrebno je sačekati da napadač Stuttgarta, Serhou Guirassy, završi ljekarske preglede i potpiše za Borussiju iz Dortmunda. Nakon toga, sve bi trebalo biti spremno za zvanično objavljivanje prelaska Demirovića.

Ermedin Demirović je 25-godišnji napadač koji ima sve predispozicije za uspješnu karijeru. Njegovi impresivni rezultati u prošloj sezoni pokazuju njegovu kvalitetu i sposobnost da se istakne u konkurenciji vrhunskih fudbalera. Transfer u Stuttgart predstavlja veliku priliku za Demirovića da nastavi briljantne igre i ostavi još dublji trag u njemačkom fudbalu.

O sretnom raspletu i zvaničnom potpisivanju ugovora budećeg bh. veznjaka s klubom VfB Stuttgart, upoznat ćemo se vrlo brzo. U međuvremenu, bh. navijači mogu biti ponosni na Demirovićev uspjeh i vjerovati u njegovu dalju sjajnu igru na zelenom terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -