Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometNogometaši Sarajeva pokazuju poštovanje: Ostavljena savršeno čista svlačionica nakon pobjede protiv Astane

Nogometaši Sarajeva pokazuju poštovanje: Ostavljena savršeno čista svlačionica nakon pobjede protiv Astane

Nogometaši Sarajeva su vratili vjeru u gospodstvo u svijetu sporta. Nakon pobjede u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige protiv Astane rezultatom 1:0, bh. tim je ostavio svlačionicu protivničkog kluba u savršeno čistom stanju.

Fotografije svlačionice, koje je objavio kazahstanski klub Aktobe, šire se društvenim mrežama. Aktobe je pohvalio solidan i gospodski potez nogometaša iz Sarajeva. “Bh. klub pokazao je lijep primjer poštovanja. Sarajevo, prateći evropske tradicije, ostavilo je svlačionicu u savršeno čistom stanju. Respekt!”, stoji u objavi.

Ova gesta nogometaša Sarajeva izazvala je pozitivne reakcije među navijačima i javnosti. Mnogi su istaknuli da je ovo primjer sportskog duha i poštovanja prema protivnicima, koje bi trebali slijediti i drugi klubovi.

Revanš utakmica između Sarajeva i Astane igra se za sedam dana na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu. Bordo tim će se potruditi da nastavi sa sjajnim igrama i kvalifikuje se u drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje će se sastati sa slovačkim Spartakom iz Trnave.

Osim sportskih rezultata, nogometaši Sarajeva sada imaju i reputaciju tima koji zastupa sportske vrijednosti i poštuje protivnike. Njihov primjer trebao bi poslužiti kao inspiracija za ljude iz svijeta sporta, ali i izvan njega.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -