Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzYoutuberu Baki Prasetu zabranjen ulazak u BiH nakon kontroverznog komentara o Srebrenici

Youtuberu Baki Prasetu zabranjen ulazak u BiH nakon kontroverznog komentara o Srebrenici

Na društvenim mrežama je nedavno objavljen video isječak u kojem popularni youtuber Baka Prase komentariše Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i javno poziva na ubijanje. Ovaj video je izazvao bijes javnosti u Bosni i Hercegovini, koja je odlučila poduzeti korake kako bi se spriječio ulazak ovog youtubera u zemlju.

Uz razumljivu osudu ovakvih komentara, građani Bosne i Hercegovine su se inspirirali primjerom svojih susjeda i pokrenuli peticiju kojom traže da se Baki Prasetu zabrani ulazak u zemlju.

Podsjetimo, nedavno je bh. glumac Feđa Štukan suočio sa sličnom situacijom kada je uhapšen na aerodromu u Beogradu i deportovan nazad u Bosnu i Hercegovinu. Ova odluka je donesena na osnovu negativne procjene bezbjednosnog rizika.

Srbija je također zabranila ulazak bh. reperima Jali Bratu i Bubi Corelliju nakon incidenta koji se desio na njihovom nastupu.

Negiranje genocida u Srebrenici je neprihvatljivo i bilo ko, a posebno javne ličnosti koje šire mržnju i prijetnje, moraju biti suočene s odgovornosti. Ova Rezolucija o Srebrenici ima ključnu ulogu u osiguravanju pravde i povratku istine. Žalosno je što su takvi idoli mladim generacijama koje ih prate na društvenim mrežama.

Situacija sa Baki Prasetom ponovno je podigla važnost ovakvih peticija i zabrana ulaska javnim ličnostima koje promoviraju nasilje i mržnju. Javnost Bosne i Hercegovine se nada da će ova akcija imati efekta i da će se Baki Prase suočiti s posljedicama svog neodgovornog ponašanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -