Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometUEFA otkriva razlog izostanka utakmice za treće mjesto na Euru

UEFA otkriva razlog izostanka utakmice za treće mjesto na Euru

Iako je to gotovo pedesetogodišnja praksa UEFA-e na prvenstvu Starog kontinenta, pojedine fanove je nepostojanje utakmice za treće mjesto iznenadilo. Zašto UEFA više ne organizuje ovu utakmicu?

UEFA je iznenadila izborom sudije za finale Eura između Španije i Engleske, ali to nije jedina odluka koja je izazvala kontroverze. Za mnoge je iznenađenje što se neće igrati utakmica za treće mjesto, a UEFA je odlučila objasniti svoju odluku.

U izjavi za njemački Bild, UEFA je istakla da se utakmica za treće mjesto smatrala neatraktivnom te da zato više nije dio Evropskog prvenstva. “Nema planova za ponovno uvođenje te utakmice na Euru”, poručili su iz UEFA-e.

Utakmica za treće mjesto na Euru posljednji put je odigrana davne 1980. godine u Italiji, kada je Čehoslovačka savladala Italiju nakon boljeg izvođenja penala. Njemačka je tada bila šampion Evrope.

Iako fanovi neće moći uživati u odvijanju te utakmice, UEFA vjeruje da će se fokus svih navijača usmjeriti na finale, koje će biti spektakularno i nezaboravno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -