Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo i Aktobe remizirali u napetoj utakmici

Sarajevo i Aktobe remizirali u napetoj utakmici

Uzbudljiva utakmica između Sarajeva i Aktobea završila je bez pobjednika u prvom susretu kvalifikacija za konferencijsku ligu. Sarajevo je imalo sreće u nekoliko navrata, dok je Aktobe propustio nekoliko prilika za postizanje pogotka.

U 10. minuti susreta, prvu priliku imao je Aktobe, ali Romero nije uspio svladati golmana Rockova. Samo pet minuta kasnije, Čataković je propustio odličnu priliku za Sarajevo, šutirajući ravno u golmana Aktobea.

Napetost u utakmici se nastavila, a u 19. minuti Samorodov je pogodio stativu gola Rockova. Golman Sarajeva nije ni pokušao da se dokopa lopte.

U 22. minuti, pritisak Aktobea nastavio se, ali golman Rockov je sjajno obranio udarac Agboa glavom, koji je poslao loptu preko prečke.

U 24. minuti, Mustafić iz Sarajeva zaradio je žuti karton zbog grubog prekršaja.

Utakmica je nastavljena bez golova, iako su obje ekipe imale nekoliko prilika. Aktobe je propustio opasnu kontru u 11. minuti, dok je Sarajevo imalo nekoliko srećnih trenutaka, uključujući udarac Samorodova koji je pogodio stativu.

Ova neriješena utakmica ostavlja obje ekipe u neizvjesnosti pred drugi susret. Aktobe će imati priliku da iskoristi prednost domaćeg terena, dok će Sarajevo pokušati ostvariti povoljan rezultat.

Očekuje se da će uzbuđenje i pritisak biti još veći u revanšu, a publika s nestrpljenjem očekuje odlučujući susret.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -