Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaKo će zamijeniti Leonarda u reprezentaciji SAD-a na Olimpijskim igrama?

Ko će zamijeniti Leonarda u reprezentaciji SAD-a na Olimpijskim igrama?

Leonard je započeo pripreme sa reprezentacijom SAD-a za Olimpijske igre u Parizu, ali zbog nedovoljne spremnosti za predstojeće napore, napustio je kamp, ostavljajući jedno prazno mjesto u timu.

Većina Amerikanaca već je imala priliku vidjeti Jaylena Browna, MVP-a finala NBA lige i igrača koji je odveo Boston do titule. Ipak, selektor SAD-a Steve Kerr i direktor Grant Hill pozvali su košarkaša Bostona, ali umjesto Browna, odabrali su Derricka Whitea.

Ova odluka izazvala je rasprave i podijelila američku javnost. Mnogi smatraju da je Brown nepravedno prenebregnut, dok drugi vjeruju da je White zaslužio poziv zbog svojeg učinka tijekom doigravanja. Naime, White je prosječno ostvarivao 16,7 poena, 4,3 skoka i 4,1 asistenciju po utakmici.

SAD će se na Olimpijskim igrama u Parizu suočiti sa snažnom konkurencijom. U grupi su zajedno sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom. Očekuje se da će zamjena za Leonarda biti važan član tima kako bi SAD odbranile svoj status jedne od najjačih košarkaških sila.

Odgovor na pitanje ko će konačno zamijeniti Leonarda u reprezentaciji još uvijek nije poznat, ali odluka će biti donesena uskoro. Američka košarkaška javnost s nestrpljenjem iščekuje saznanje ko će dobiti priliku da zaigra na najvećem svjetskom sportskom takmičenju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -