Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzPoštovanje prema žrtvama: Hana Hadžiavdagić se oglasila povodom godišnjice genocida u Srebrenici

Poštovanje prema žrtvama: Hana Hadžiavdagić se oglasila povodom godišnjice genocida u Srebrenici

Poznata influenserica Hana Hadžiavdagić se, kao i svake godine unazad, nije mogla suzdržati od izražavanja poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici. Putem svog Instagram profila, Hana je objavila nekoliko storija u kojima je poslala važnu poruku.

U jednoj od storija, Hana je svoje pratitelje pozvala da premašu etničke i vjerske podjele: “Na današnji dan nemoj biti musliman, Hrvat, Srbin! Na današnji dan budi čovjek, zašuti i pomoli se da se nikada ne ponovi Srebrenica.” Uz to, influenserica je naglasila da se radi o najvećem zločinu nakon Drugog svjetskog rata te da je nevjerojatno kako, nakon 29 godina, neki još uvijek traže opravdanje.

Hanina poruka na Instagramu jasno pokazuje da ona neće prestati govoriti o genocidu u Srebrenici. Ona je svjesna da je broj žrtava, koji trenutno iznosi 8372, samo dio stravične istine. Hana je također izrazila poštovanje prema svim žrtvama pokazujući duboko sjećanje i odanost prema događajima koji su se odigrali prije gotovo tri desetljeća.

Genocid u Srebrenici je ranica koja još uvijek nije zacijelila. Boli su još uvijek svježe, a sjećanja su još uvijek živa. Hanina poruka je podsjetnik svima da nikada ne smijemo zaboraviti i da moramo nastaviti s govorom protiv svakog oblika genocida i nasilja.

Nakon što je objavila ove storije na svom Instagram profilu, Hana je dobila veliku podršku svojih pratitelja. Mnogi su se složili s njenom porukom i izrazili slična osjećanja. Snažan odziv na ovu objavu pokazuje koliko je važno da influenseri izraze svoje mišljenje o bitnim temama i iskoriste svoj utjecaj za podizanje svijesti o takvim događajima.

Hanina poruka nas podsjeća da je naša ljudskost najvažnija, i da kao pojedinci moramo uložiti napore kako bismo osigurali da se takva tragedija nikada ne ponovi.

El-Fatiha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -