Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo čeka izazovnu utakmicu protiv Aktobea u Kazahstanu

Sarajevo čeka izazovnu utakmicu protiv Aktobea u Kazahstanu

Fudbalski klub Sarajevo gostuje danas na stadionu Koblandy Batyr u Aktobeu, gdje će se u 17 sati susresti sa domaćom ekipom Aktobea. Ova utakmica predstavlja izazov jer je Aktobe poznata kao neugodan protivnik i ima bogato iskustvo igranja evropskih utakmica.

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, najavio je ovaj duel i upozorio na kvalitete Aktobea. “Gledali smo njihove igre, posebno posljednju protiv Spartaka. Imaju dobro pogođen sistem i igraju u odličnoj atmosferi. Na stadionu Koblandy Batyr se igra vrhunski nogomet i atmosfera je fantastična. To će sigurno dodatno motivisati moje igrače”, izjavio je Zekić.

Zekić je također otkrio da će fudbaler Adalberto Penaranda najvjerovatnije napustiti klub, dok će povrijeđeni Renan Oliveira i Muhamed Buljubašić biti odsutni iz konkurencije. Spisak igrača koji će se nalaziti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu obuhvata Miomira Ðuričkovića, Marka Matanovića, Lovru Rogića, Vinka Soldu, Emila Rockova, Filipa Jovića, Mirzu Mustafića, Francisa Kyeremeha, Hamzu Čatakovića, Elvira Durakovića, Giorgia Guliashvilija, Muamera Hamzića, Nemanju Anđušića, Bruna Unušića, Eldara Mehmedovića, Edina Julardžiju, Vladana Bubanju, Amara Beganovića, Nermina Mujkića, Nidala Čelika, Andreju Ristića, Elnesa Alajmovića i Aleksandra Đorđevića.

Glavni sudija utakmice će biti Luksemburžanin Ivo Torres, a pomoćnici mu Rafael Morim i Kevin Stammet. Četvrti sudija je Frank Bourgnon, a susret će se odigrati bez pomoći VAR tehnologije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -