Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometEngleska u finalu EP-a nakon preokreta protiv Nizozemske

Engleska u finalu EP-a nakon preokreta protiv Nizozemske

Engleska nogometna reprezentacija plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon nevjerojatnog preokreta protiv Nizozemske u polufinalu. Nakon što su Nizozemci poveli ranim pogotkom Xavija Simonsa, Englezi su uspjeli izjednačiti s bijele tačke golom Harryja Kanea.

Utakmica je bila izuzetno napeta, a rezultat je 1:1 izdržao sve do posljednje minute. Tada je rezervista Ollie Watkins majstorski pogodio za pobjedu Engleske i time bacio u trans milione navijača.

Ovo će biti drugo uzastopno finale za Englesku na EP-u. Prije tri godine su bili poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Italije. Sada će se suočiti sa Španijom, koja je prikazala izuzetno jaku igru tokom cijelog prvenstva.

Zanimljivo je da će ovo biti prvo finale svih velikih takmičenja za Englesku koje će igrati van svoje domovine. Do sada su bili u finalima evropskih i svjetskih prvenstava samo kada su bili domaćini.

Finale EP-a će se održati u nedjelju u Berlinu, s početkom u 21 sat. Engleski navijači već sada s nestrpljenjem iščekuju ovaj meč, nadajući se da će njihova reprezentacija osvojiti naslov šampiona Europe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -