Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzGeorge Clooney Kritizira Bidena: "Demokrati Ne Mogu Pobijediti S Njim"

George Clooney Kritizira Bidena: “Demokrati Ne Mogu Pobijediti S Njim”

Poznati glumac George Clooney nedavno je izrazio svoje nezadovoljstvo s Joeom Bidenom u svom mišljenju objavljenom u New York Timesu. Clooney je istaknuo da, iako Biden smatra prijateljem, smatra da demokrati ne mogu pobijediti s njim kao predsjedničkim kandidatom.

Kao ponosni član Demokratske stranke, Clooney je organizirao neke od najvećih donatorskih večera za Bidenovu kampanju, ali opisuje kako je Biden postao drugačiji čovjek u posljednjih nekoliko godina. Clooney je naglasio da je Biden bio umoran i možda prehlađen na nedavnom događaju kojem su obojica prisustvovali, ali da njegovi problemi idu dublje od toga.

“Poražavajuće je to reći, ali Joe Biden s kojim sam bio prije tri sedmice nije bio isti Joe ‘Veliki’ Biden iz 2010. Nije čak bio ni Joe Biden iz 2020. Svi smo toliko uplašeni mogućnošću drugog Trumpovog mandata da smo odlučili zanemariti sve znakove upozorenja”, napisao je Clooney.

Clooney je također istaknuo da Bidenova borba protiv vremena nije nešto što može dobiti. Naglasio je da svi starimo i da Biden nije više sposoban nositi se s izazovima koji su pred njim.

Unatoč svemu tome, Clooney je priznao da je Biden bio veliki vođa zadnjih četiri godine i da je imao mnoge uspjehe. Ipak, smatra da je vrijeme da se Biden povuče i prepusti mlađim, energičnijim kandidatima.

Ovom izjavom, George Clooney postaje jedna od poznatih osoba koja se otvoreno suprotstavlja Bidenovoj kandidaturi i izražava svoje sumnje u njegovu sposobnost da pobijedi na predstojećim izborima.

Hoće li ova izjava imati utjecaja na birače i rasprave unutar Demokratske stranke, ostaje za vidjeti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -