Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaVučić: Kampanja protiv Srbije je bila najprljavija

Vučić: Kampanja protiv Srbije je bila najprljavija

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je nedavna kampanja protiv Srbije iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine bila najprljavija do sada. Vučić je optužio neke druge službe da su organizovale ovu kampanju koja je imala za cilj širenje mržnje. U svom govoru, Vučić je pokušao da istakne snagu srpske države i vjeru u očuvanje mira i stabilnosti.

Kritikujući medije, Vučić je izjavio da su Srbiju prikazali kao zemlju koja želi da osvaja region. Međutim, on je naglasio da Srbija ne želi osvajanje, već samo želi da zadrži ono što već ima.

“Nikoga ne želimo da diramo, ali Srbija više nikada neće biti plijen kao što je bila 1999. godine”, istakao je Vučić.

On se također osvrnuo na izjave koje su od strane nekih političara izrečene protiv njega i pozvao Adnana Helezua da dokaže svoje tvrdnje ili podnese ostavku.

Na kraju, predsjednik Srbije je naglasio ozbiljnost i odgovornost svoje zemlje te istakao da neće dozvoliti da se ugrozi sloboda srpskog naroda i otadžbine.

Čini se da će situacija na Balkanu biti sve teža, jer su se neki svjetski lideri osvrnuli na regiju, uključujući i bivšeg generala Wesleyja Clarka i američkog predsjednika Joea Bidena. Vučić je naglasio da Srbija želi mir, ali će braniti svoje interese.

Čini se da je ova izjava predsjednika Vučića odjeknula širom regije, jer se prepoznaje kao odbrana srpskih interesa, ali istovremeno može imati i negativan uticaj na odnose između država Balkana. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -